فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:16 Issue: 2, Spring 2022

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:16 Issue: 2, Spring 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/02/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • غلامرضا نیکبخت بروجنی * صفحات 99-100
  • جواد صادقی نژاد*، جنز راندل نینگارد صفحات 101-109
    زمینه مطالعه

    اگزالی پلاتین داروی نسل سوم ضدسرطان پلاتینی است که برای درمان انواع مختلف سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود اینکه اگزالی پلاتین متابولیسم کلیوی دارد اما بررسی سمیت کلیوی آن محدود صورت گرفته است.

    هدف

    این مطالعه خصوصیات مورفومتری ساختارهای کلیه موش سوری را متعاقب تجویز اگزالی پلاتین با استفاده روش های استریولوژی توصیف می کند.

    روش کار

    تعداد 20 سر موش سوری نرسالم بالغ نژاد Balb/C بطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. موش های گروه اول، اگزالی پلاتین را سه بار در هفته به میزان 3 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن به مدت 21 روز دریافت کردند و در گروه دوم تزریق سالین نرمال صورت گرفت. کلیه های چپ از همه حیوانات جدا شد و تکنیک استریولوژی برای محاسبه حجم کلیه، حجم نسبی کورتکس و مدولا، حجم گلومرول ها، حجم متوسط گلومرول ها، تعداد گلومرول ها، حجم اپی تلیوم و طول لوله های پیچیده پراگزیمال و دیستال استفاده شد.

    نتایج

    اختلاف معنی داری در حجم کل کلیه، حجم کورتکس و مدولا بین گروه های کنترل و درمان مشاهده نشد (p ≥ 0.05). اختلاف معنی داری در حجم اپی تلیوم و طول لوله های پیچیده پراگزیمال و دیستال در گروه های کنترل و درمان مشاهده نشد(p ≥ 0.05). حجم نسبی گلومرول ها، حجم کل گلومرول ها، میانگین حجم گلومرول ها و تعدا گلومرول ها بین گروه های کنترل و درمان تفاوتی نداشت (p ≥ 0.05).

    نتیجه گیری نهایی

    نتایج هیچ گونه تاثیر زیان آور اگزالی پلاتین بر روی ساختارهای کلیه موش سوری را نشان نداد. این یافته ها ممکن است برای تفسیر یافته های متناقض مطالعات مختلف در این حوزه کمک کننده باشد و منجربه پیشرفت مطالعات آتی در این رابطه شود.

    کلیدواژگان: کلیه، موش سوری، اگزالی پلاتین، شیمی درمانی، استریولوژی
  • لادن عمادی*، حسین جنیدی، سعید نظیفی، حامد خواستی، الهه روحانی، هیروکی کایا صفحات 110-118
    زمینه مطالعه

    گرلین پپتید تنظیمی است که اثرات اندوکرینی و متابولیک در پستانداران و پرندگان دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات احتمالی تزریق درون بطن مغزی گرلین بر میزان پلاسمایی برخی هورمونها و شاخص های بیوشیمیایی درگیر در بالانس انرژی جوجه های نوزاد می باشد.

    روش کار

    تجویز درون بطن مغزی 20 یا 40 پیکو مول گرلین به ازاء هر قطعه جوجه انجام شد و نمونه خون از سیاهرگ وداج، 15 و 30 دقیقه پس از تزریق درون بطن مغزی گرلین برای اندازه گیری پارامترهای سرمی جمع آوری گردید.

    نتایج

    جوجه تجویز درون بطن مغزی 20 و 40 پیکو مول گرلین به جوجه، 15 دقیقه پس از تزریق تاثیری نداشته، اما 30 دقیقه پس از تزریق سبب کاهش معنادار میزان تری یدوتیرونین بصورت وابسته به دوز شد. همچنین میزان لپتین بطور معنادار در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. تغییر معناداری در سایر پارامترها، شامل انسولین، تیروکسین، تری گلیسرید، کلسترول و گلوکز وجود نداشت.

    نتیجه گیری نهایی

    چنین نتیجه گیری می شود که تغییرات رخ داده در میزان تری یدوتیرونین و لپتین ممکن است در نتیجه تاثیرات گرلین بر میزان متابولیسم و میزان اخذ غذا (در نتیجه اثر تری یدوتیرونین) و فعالیت موازی گرلین و لپتین (با توجه به اثر لپتین) باشد.

    کلیدواژگان: مرکزی، متابولیسم انرژی، گرلین، جوجه های نوزاد، پارامترهای سرمی
  • نسرین محی الدین عبدالرحمن* صفحات 119-125
  • سولماز مروتی، محمد باسامی، غلامعلی کلیدری، امین توسلی، جمشید رزمیار، محمدمهدی قهرمانی سنو* صفحات 126-143
    زمینه مطالعه

    ویروس نیوکاسل از جمله عوامل بیماری زایی است که گونه های مختلف پرندگان را در سرتاسر جهان آلوده می کند. رخداد مکرر این بیماری در سال های اخیر و در نقاط مختلف ایران، خسارات اقتصادی قابل توجهی را به صنعت طیور کشور وارد کرده است. منطقه ی شمال شرق کشور از صنعت گسترده ای در زمینه ای بهداشت و پرورش طیور برخوردار است. بنابراین بررسی مداوم بیماری نیوکاسل در این منطقه، اهمیت بالایی در کنترل بیماری دارد.

    هدف

    توالی ژن فیوژن، حدت ویروس نیوکاسل را تعیین می کند. علاوه بر آن، اهمیت توالی ژن های فسفوپروتیین و ماتریکس نیز در تکامل و حدت ویروس ثابت شده است. علی رغم این اهمیت، تاکنون ارزیابی مولکولی این ژن ها در ایران بسیار محدود بوده است. در این راستا، توالی کامل ژن P و M جدایه ای از ویروس به عنوان معرفی از عامل همه گیری گسترده ی بیماری در شمال شرق کشور در سال 2011 را مورد مطالعه قرار دادیم.

    روش کار

    پس از تکثیر و شناسایی، توالی نوکلیوتیدی و آمینواسیدی جدایه ی مورد مطالعه توسط روش های بیوانفورماتیکی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین همسانی، ترکیب آمینواسیدی و ارتباط فیلوژنتیکی این جدایه یا سایر سویه های گزارش شده از ایران و جهان مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    سویه ی مورد مطالعه از نظر توالی ، بیشترین شباهت را به سویه های با ژنوتیپ VII.I.I گزارش شده از ایران و چین نشان می داد. بررسی های فیلوژنتیکی، این سویه را در کنار توالی های سال های 2011 تا 2019 گزارش شده از ایران و همچنین توالی های کشور چین قرار داد. با این حال، این سویه فاصله ی ژنتیکی بیشتری نسبت به سویه های واکسینال و دیگر ژنوتیپ های شناخته شده در جهان را نشان می داد.

    نتیجه گیری نهایی

    به طور کلی، مطالعات ما نشان می دهد که علی رغم ظهور ژنوتیپ های جدید ویروس نیوکاسل در ایران، تحت ژنوتیپ VII.I.I این ویروس نیز همچنان در حال گسترش می باشد. علاوه بر این، شیوع پایدار ژنوتیپ های ویروس نیوکاسل در شمال شرق کشور، اهمیت مدیریت امنیت زیستی و مطالعه ی فعال بیماری در منطقه را یادآور می شود.

    کلیدواژگان: ایران، فسفوپروتئین، فیلوژنی، فیوژن، ماتریکس، مولکولی، ویروس نیوکاسل
  • سعیده فروتن، محمدامین اسلامپور*، محمدایمان عینی، فرشته جبل عاملی، قاسم اکبری صفحات 144-154
    زمینه مطالعه

    استافیلوکوکوس اوریوس شایع ترین پاتوژن واگیردار در ورم پستان گاو است. این پاتوژن تمایل به تشکیل بیوفیلم دارد، که متعاقب آن مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد می گردد. هدف از این مطالعه توصیف توانایی تشکیل بیوفیلم، عوامل حدت و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده از ورم پستان تحت بالینی است.

    روش کار

    گاوهای شیری از نظر ابتلا به ورم پستان تحت بالینی غربالگری شدند. ایزوله ها با روش فنوتیپی و حضور ژن nuc شناسایی شدند. امکان تشکیل و کیفیت بیوفیلم با استفاده از روش رنگ سنجی مشخص شد. ژن های وابسته به بیوفیلم در استافیلوکوکوس اوریوس با استفاده از روش PCR شناسایی شد. حساسیت ضد میکروبی ایزوله ها در حالت پلانکتونی با استفاده از روش DAD انجام شد. حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد توسط MIC50 تعیین گردید. حساسیت آنتی بیوتیکی و MBEC برای ایزوله ها در بیوفیلم با استفاده از روش XTT تعیین شد.

    نتایج

    نتایج بالاترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی را در برابر پنی سیلین و کمترین میزان مقاومت را در برابر سفتیوفور و سیپروفلوکساسین نشان داد. MIC50 سفتیوفور 2 μg/ml تعیین شد. 100٪ ایزوله ها توانایی تولید بیوفیلم را داشتند و اکثر آنها بیوفیلم قوی تشکیل دادند. فراوانی ژن های عوامل حدت icaA,D، fnbA,B و bap کدکننده بیوفیلم هستند، شناسایی شد. بیشترین و کمترین فراوانی را ژن های icaD، و fnbB به ترتیب داشتند. نتایج MBEC برای برای ایزوله ها محاصره شده در بیوفیلم مقاومت به سفتیوفور را نشان داد، در حالی که، این ایزوله ها در حالت پلانکتونی به سفتیوفور حساس بودند.

    نتیجه گیری نهایی

    تشکیل بیوفیلم فاکتور حدت قابل توجهی است که با نرخ تشکیل بالا و ایجاد مقاومت در برابر آنتی بیوتیک، مسبب ورم پستان تحت بالینی گاو می باشد که به درمان های معمول پاسخ نمی دهد. بر اساس این نتایج، می بایست باید به دنبال استراتژی های درمانی مناسب تری جهت جلوگیری از تشکیل یا پراکندگی بیوفیلم ها باشیم.

    کلیدواژگان: تشکیل بیوفیلم، مقاومت آنتی بیوتیکی، ورم پستان گاوی، ورم پستان تحت بالینی، استافیلوکوکوس اورئوس
  • ابراهیم حسین آبادی، مسعود طالب خان گروسی*، علیرضا خسروی، فرامرز قراگزلو، بابک خرمیان طوسی، فرهاد موسی خانی صفحات 155-165
    زمینه مطالعه

    Prototheca Spp متعلق به خانواده Chlorellaceae است کهمی تواند باعث بروز ورم پستان در گاوهای شیری شود. گونه های متعددی از Prototheca را میتوان از قسمتهای مختلف گله های شیری جداسازی نمود.

    اهداف

    اهداف این بررسی جهت 1) بررسی وضعیت شیوع Prototheca Spp در گاوداری های شیری مناطق مختلف ایران است 2) ارزیابی شیوع عوامل قارچی در شیر مخازن گاوداری های شیری در فصول مختلف سال ایران.

    مواد و روش کار

    مخازن شیر 165 دامپروری صنعتی 32 شهر از 16 استان ایران به منظور وجود پروتوتکا و عوامل قارچی مورد آزمایش قرار گرفت. بطورکلی، تقریبا 66800 راس گاو نژاد هلشتاین تحت نظر قرار گرفتند. تعداد گاوهای شیری تقریبا 25800 راس بود. نمونه هادر محیط سابوروگلوکز آگار همراه با کلرامفیکل(100 میلی گرم/لیتر)کشت داده شدند.

    نتایج

    فقط از 8 نمونه از 165(84/4 درصد) نمونه شیر مخازن، پوروتوتکا جداسازی شد. پرووتکا در فصول مختلف جداسازی شد. این عامل به ترتیب در فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب: 2، 4، 1 و 1 نمونه بود. کاندیدا، فوزاریوم و تریکوسپورن به ترتیب از: 137 ، 2 و 1 نمونه جداسازی شد. بر اساس اطلاعات بدست آمده پروتوتکا و عوامل مختلف قارچی در شیر مخازن دامپروریهای صنعتی ایران حضور دارند.

    نتیجه گیری نهایی

    نتیجه گرفته می شود که تماس گاوهای شیری ایران و شیر مخازن گله های شیری ایران با پروتوتکا و عوامل قارچی شایع است. نتایج از نظر بهداشت گاوهای شیری و مخاطرات بهداشتی انسان حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: شیر مخازن، گله های شیری، قارچ، ایران، پروتوتکا
  • احمد یوسف، حمید قاسم زاده نوا*، پرویز تاجیک، وحید اکبری نژاد، آرمین توحیدی صفحات 166-177
    زمینه مطالعه

    استحصال اسپرم از ناحیه اپیدیدیم اجازه استفاده ماده ژنتیکی در پس از مرگ یا پس از برداشت بیضه از حیوانات با ارزش یا در معرض انقراض را می دهد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بهبود دسترسی به سیستم انجماد اسپرم اپیدیدیم سگ بر اساس دوز مناسب لسیتین بود.

    روش کار

    اسپرم اپیدیدیمی از بیضه های سگ های بالغ و سالم پس از اخته در مراکز درمانی دامپزشکی جمع آوری شد و به شش گروه تقسیم شدند: (گروه اول لسیتین 4/0٪ L0.4 ، گروه دوم لسیتین 8/0٪ L0.8 ، و گروه سوم لسیتین 2/1 % L1.2، گروه چهارم لسیتین 6/1 % L1.6، گروه پنجم لسیتین 2% L2و گروه شاهد زرده تخم مرغ 20٪ EY 20). قبل از انجماد، ارزیابی تحرک، رنگ آمیزی حیاتی ایوزین نیگروزین و HOST انجام شد و پس از یخ گشایی آزمایشات روی اسپرم به کمک روش های CASA ، HOST ، ایوزین نیگروسین، پتانسیل غشای میتوکندری (MMP) ، رادیکا ل های آزاد اکسیژن داخل سلولی (ROS). انجام شدند.

    نتایج

    در نمونه های پس از یخ گشایی، تحرک کلی و نسبت اسپرم با یکپارچگی غشای پلاسما دست نخورده بر اساس آزمون HOS در همه گروه های تحت غلظت های مختلف لسیتین در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (P ≤ 0.05). BCF در همه گروه های تحت غلظت های مختلف لسیتین در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود (P ≤ 0.05). با این وجود، تحرک پیش رونده، نسبت اسپرم زنده بر اساس آزمایش ایوزین-نیگروسین، VAP ، VSL ، VCL ، STR ، LIN و ALH در گروه های مختلف آزمایشی تفاوتی ندارند (P> 0.05). نسبت اسپرم با عیب مورفولوژیکی بین نمونه های تازه و منجمد و در بین گروه های مختلف آزمایشی تفاوت نداشت (0.05> P). پتانسیل غشای میتوکندری در گروه شاهد بیشتر از گروه لسیتین 4/0٪ بود (0.026 = P). نسبت اسپرم مثبت برای ROS در گروه شاهد کمتر از گروه لسیتین 4/0٪ بود (0.049 = P).

    نتیجه گیری نهایی

    زرده تخم مرغ نسبت به اکستندر های مبتنی بر لسیتین برای انجماد اسپرم اپیدیدیمی سگ برتری داشت، و لستین سویا به عنوان جایگزین مناسب برای انجماد اسپرم اپیدیدمی سگ مناسب نبود.

    کلیدواژگان: انجماد اسپرم اپیدیدمی، سگ، لسیتین، پتانسیل غشای میتوکندری، رادیکا ل های آزاد اکسیژن
  • مکرمه پودینه معرف*، محمد کاظم کوهی، مجتبی علی ملایی، تارا امامی، جلال حسن صفحات 178-187
    زمینه مطالعه

    سمیت بالقوه بالای توکسین اپسیلون تولید شده توسط باکتری کلستریدیوم پر فرنژنس ((Clostridium perfringens تیپ D، آن را به سومین سم کشنده کلستریدیال پس از بوتولینوم و کزاز تبدیل کرده است، بنابراین داشتن توکسین خالص و غلیظ اهمیت زیادی دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه خالص سازی توکسین اپسیلون تا حد ممکن با اجرای پروتکل های کاربردی، مقرون به صرفه، چند مرحله ای و در کمترین زمان بود.

    روش کار

    تصفیه توکسین اپسیلون در چندین مرحله متوالی انجام شد; رسوب سولفات آمونیوم، دیالیز، کروماتوگرافی اندازه طردی با استفاده از ستون Sephadex-G50 ، دو مرحله تغلیظ و اولترافیلتراسیون. فعالیت توکسین اپسیلون پس از مراحل مختلف با توجه به روش عملیاتی استاندارد با محاسبه حداقل دوز کشنده (MLD) تعیین شد. میزان توکسین با استفاده از روش Lowry و حضور و اختصاصیت آن نیز توسط SDS-PAGE و وسترن بلات پیگیری شد. در نهایت، ارزیابی خلوص توکسین اپسیلون با اجرای الکتروفورز مویرگی صورت گرفت.

    نتایج

    توکسین اپسیلون خالص یک باند واحد، در حدود 32.9 کیلو دالتون در SDS-PAGE و وسترن بلات تشکیل داد. غلظت خالص توکسین اپسیلون، mg/ml3.9 محاسبه شد و میزان MLD آن، رقت 24000/1 پس از مرحله اولترافیلتراسیون بود. فرآیندهای تصفیه ارایه شده جهت تخلیص توکسین، منجر به تغلیظ آن تا fold 87 و خلوص 88.6 درصد شد.

    نتیجه گیری نهایی

    با توجه به خلوص بالای توکسین اپسیلون، فرایند های مورد استفاده در این مطالعه می تواند دانش فنی تولید توکسین در مقیاس صنعتی را فراهم کند که می تواند در تولید واکسن توکسویید کلستریدیدیال، همچنین کنترل کیفیت و یا آزمایشات تشخیصی استفاده شود.

    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرنژنس، توکسین اپسیلون، تخلیص، تغلیظ، خلوص بالا
  • نگین بادی، سیمین فاضلی پور، طاهر ناجی، محمد بابائی*، علی کلانتری حصاری صفحات 188-201
    زمینه مطالعه

    نانوذرات حامل های متداولی برای ژن درمانی و انتقال دارو هستند. اثرات سمی کم آن ها و همچنین توانایی آن ها در تجمع و ورود به سلول های پستانداران، اهمیت آن ها را نشان می دهد.

    هدف

    هدف از این مطالعه تجربی بررسی تاثیر نانوذرات تری اکسید مولیبدن بر ساختار و عملکرد کبد بود.

    روش کار

    در این بررسی، سی وپنج رت بالغ نژاد Wistar در پنج گروه مورداستفاده قرار گرفتند. گروه کنترل دارویی دریافت نکرد و گروه حلال نرمال سالین و گروه های 3 ، 4 و 5 به ترتیب 50 ، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن نانوذرات تری اکسید مولیبدن (MoO3 NPs) را با تزریق داخل صفاقی به مدت 35 روز دریافت کردند. در پایان، سطح سرمی AST ، ALT ، ALP ، T3، T4، TSH و VLDL موردبررسی قرار گرفت. علاوه بر این، بافت کبد ازنظر ریخت شناسی، بافت شناسی، هیستوشیمی و آنالیز تصویری مورد ارزیابی قرار گرفت. روش های رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ایوزین ، ماسون تریکروم و پریودیک اسید شیف برای ارزیابی بافت کبد استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که نانوذرات تری اکسید مولیبدن باعث افزایش قابل توجه سطح سرمی آنزیم های کبدی و هورمون های تیرویید و کاهش TSH در گروه های MoO3 NPs در مقایسه با گروه های کنترل و حلال شد. همچنین، ارزیابی هیستومورفومتری و هیستوشیمیایی و آنالیز تصویری بافت کبد نشان دهنده اثرات نامطلوب نانوذرات MoO3 بر بافت کبد بود و نشان داد که تجمع کربوهیدرات ها در سلول های کبدی کاهش یافته و فیبرهای کلاژن رنگ آمیزی شده توسط رنگ آمیزی ماسون تریکروم در گروه های MoO3 NPs افزایش یافته بود.

    نتیجه گیری نهایی

    می توان نتیجه گرفت که نانوذرات مانند MoO3 NPs ساختار بافتی سلول های کبدی را تحت تاثیر قرار داده و به آن ها آسیب می رسانند و همچنین، نانوذرات MoO3 می توانند با تاثیر و آسیب رساندن به سلول های کبدی سطح سرمی آنزیم های کبدی را تغییر دهند.

    کلیدواژگان: هیستومورفومتری، آنزیم کبدی، مورفولوژی کبد، نانوذرات تری اکسید مولیبدن، هورمون تیروئید
  • محمدناصر ناظم*، سید محسن سجادیان، بهادر شجاعی، رضا خیراندیش، محمد حسن زاده صفحات 202-209

    تاریخچه مورد: کبد اضافی، یک ناهنجاری بسیار نادر می باشد که در انسان و حیوانات، گزارش شده است. طی تشریح قفسه سینه یک قلاده سگ نر 6 ساله نژاد مخلوط فیکس شده برای سالن تشریح که هیچ سابقه ای از بیماری نداشت، یک توده بزرگ همراه با دو توده کوچکتر دیده شد. یافته های کلینیکی: تمام توده ها، نزدیک دیافراگم و بین لوب راست و چپ ریه قرار داشتند. توده ها، دارای یک پایک ضخیم مشترک بودند که دیافراگم را سوراخ کرده و همراه با لیگامان فلسی شکل کبد، ادامه می یافت. روش های تشخیصی: یافته های هیستوپاتولوژی، بافت کبدی را نشان داد. هپاتوسیت ها به صورت شعاعی، اطراف ورید مرکزی حضور داشتند. سینوزوییدها که بین صفحات هپاتوسیت ها مشاهده می شدند، در برخی نواحی، اتساع یافته بودند. مطالعه پایک، یک سرخرگ الاستیک، سیاهرگ و مجرای صفراوی طبیعی را نشان داد که در لبه لیگامنت فلسی شکل، به شکم وارد می شدند. ارزیابی: بر اساس یافته های ماکرسکوپیک و میکروسکوپیک، عارضه ی فوق، کبدی نابجای داخل سینه ای تشخیص داده شد.

    کلیدواژگان: کبد، داخل سینه ای، پایک، دیافراگم، سگ
|
  • Gholamreza Nikbakht Brujeni* Pages 99-100
  • Javad Sadeghinezhad *, Jens Nyengaard Pages 101-109
    BACKGROUND

    Oxaliplatin (OX) is the third-generation platinum anticancer drug used to treat various types of cancers. Although oxaliplatin has a renal metabolism, the evaluation of its nephrotoxicity is limited.

    OBJECTIVES

    This study describes the morphometry of mouse kidneys using stereology following OX treatment.

    METHODS

    Twenty Balb/C healthy male adult mice were divided into two groups. The mice from group 1 re-ceived 3 mg/kg oxaliplatin three times a week for 21 days, and in group 2 the mice were injected with saline. The left kidneys were used to measure the kidney volume, the volume fraction of cortex and medulla, glomerular vol-ume, glomerular mean volume, glomerular number, epithelial volume, and length of the proximal (PCT) and distal (DCT) convoluted tubules.

    RESULTS

    No significant differences in total kidney volume, the volume of cortex, and medulla were observed between control and experimental animals (P≥0.05). No differences were observed in either epithelial volume of PCT and DCT or total length of PCT and DCT between the control and experimental group (P≥0.05). The glomer-ular volume fraction, total glomerular volume, mean glomerular volume, and glomerular number did not differ between control and the treated animals (P≥0.05).

    CONCLUSIONS

    The results did not demonstrate any deleterious effect of OX in the mentioned dose on kidney structure in mice. These findings may help infer contradictory outcomes of different studies in this field and promote future investigations.

    Keywords: Kidney, mice, Oxaliplatin, Stereology
  • Ladan Emadi *, Hossein Jonaidi, Saeed Nazifi, Hamed Khasti, Elahe Rohani, Hiroyuki Kaiya Pages 110-118
    BACKGROUND

    Ghrelin is a regulatory peptide with endocrine and metabolic effects in mammals and birds.

    OBJECTIVES

    The aim of this study was to investigate the possible effects of intracerebroventricular (ICV) in-jection of ghrelin on the plasma level of some hormones and biochemical indices involved in the energy balance of neonatal chicks.

    METHODS

    Intracerebroventricular injection of 20 or 40 pmol ghrelin/individual was done. Blood samples were collected from the jugular vein 15 and 30 minutes after the ICV injection of ghrelin to measure serum parameters.

    RESULTS

    The ICV administration of 20 and 40 pmol ghrelin/individual had no effects at 15 min post-injection, but at 30 min post-injection, the triiodothyronine (T3) level significantly decreased in a dose-dependent manner. The leptin level also declined significantly compared to that of the control group. There were no significant changes in other parameters, including insulin, T4, triglyceride, cholesterol, and glucose.

    CONCLUSIONS

    It can be concluded that the changes that occurred in T3 and leptin levels may have been due to the effects of ghrelin on the metabolic rate and food intake (concerning T3) and the parallel action of ghrelin and leptin (concerning leptin).

    Keywords: Central, Energy metabolism, Ghrelin, Neonatal chicks, serum parameters
  • Nasreen Abdulrahman * Pages 119-125
    BACKGROUND

    Germinated Barely and Earth Apple were used as a source of prebiotic to enhance fish health and welfare.

    OBJECTIVES

    The effect of adding different levels of both germinated barley and earth apple powders in Cypri-nus carpio diets was evaluated.

    METHODS

    First Diet (Control diet free of any additives), diets in treatments of 2, 3, 4, 5, 6 and 7 with 2.5, 5, and 7.5 gr/kg diet of each of barley and earth apple powders respectively on an equivalent basis of protein.

    RESULTS

    T4 with 7.5 gr Earth apple was higher significantly (P≤0.05) in Gill index. T5 with 2.5 gr Barley was significantly higher (P≤0.05) in the Kidney index. Spleen somatic index was higher in all treatments except for T2 and T4. T2 and T5 were significantly higher in the Hepatosomatic index. Using germinated barely and earth apple powder in intestine indices either weight or length, the T7 with 7.5 gr Barley has more impact on the fish intestine. T3 with 5 gr Earth apple was higher significantly (P≤0.05) in each meat index in terms of Fish weight without viscera and Fish weight without viscera & head.

    CONCLUSIONS

    Earth Apple powder as a source of prebiotic enhances the health parameters in biological pa-rameters (P≤0.05).

    Keywords: Cyprinus carpio L, earth apple, Germinated Barely, Physio-biological indices
  • Solmaz Morovati, Mohammad Bassami, Gholam Kalidari, Amin Tavassoli, Jamshid Razmyar, Mohammad Ghahramani Seno * Pages 126-143
    BACKGROUND

    Newcastle disease virus (NDV) is an avian pathogen that infects various birds worldwide. Recurrent outbreaks of ND consistently occurring in Iran cause substantial economic losses each year. The Northeast region of Iran has an extensive commercial poultry industry and is also a big exporter of poultry products to other countries. Therefore, consistent and dynamic surveillance of the NDV's prevalence in this geographic region is essential in controlling the disease.

    OBJECTIVES

    The virulence of the virus is determined based on the sequence of Fusion (F) protein. However, though the Phosphoprotein (P) and Matrix (M) proteins of NDV are also involved in the evolution and pathogenicity of the virus, molecular evaluation of their genomic loci in the NDVs prevalent in Iran is limited. Here, we present data for the sequences of full-length P and M genes belonging to an NDV that caused the ND outbreak of 2011 in the Northeast of Iran.

    METHODS

    The genomic sequences encoding full-length P and M proteins as well as that of F protein were amplified using PCR and sequenced by the Sanger sequencing. The obtained sequences, plus their translated proteins, were evalu-ated using various bioinformatics approaches, such as homology and phylogenetic analyses.

    RESULTS

    Phylogenetic analyses based on P, M, and F genes clustered our isolate together with VII.I.I GenBank se-quences from Iranian sources reported from 2011 to 2019, as well as with those reported from China. But our isolate showed less homology to vaccine strains commonly used in Iran.

    CONCLUSIONS

    Our study showed that, in addition to the newly evolving sub-genotypes, VII.1.1 variants are still circulating in the region. The weak homology in determinant regions between this strain and those used for vaccine pro-duction must be considered in vaccination programs. Further, the persistent presence of NDV genotypes already prevalent in the Far East in Iran highlights the importance of biosecurity management and dynamic surveillance in controlling ND.

    Keywords: chicken, genotyping, Matrix, NDV, phosphoprotein
  • Saeideh Foroutan, Mohammad Amin Eslampour *, Mohammad Emaneini, Fereshteh Jabalameli, Ghasem Akbari Pages 144-154
    BACKGROUND

    Mastitis is an important disease that affects dairy herds worldwide. The Staphylococcus aureus (S. aureus) is the causative pathogen for mastitis. This pathogen has the tendency to biofilm forming, and may happen to antibiotic resistance.

    OBJECTIVES

    The aim of this study was to characterize the biofilm formation of different genotypes and antibiotic resistance pattern of S. aureus isolated from the subclinical bovine mastitis in Tehran province.

    METHODS

    The lactating dairy cows were screened for the subclinical mastitis. The isolates were identified by phenotypic method and the presence of the nuc gene. The biofilm forming and quantification was characterized using colorimetric assay. The S. aureus biofilm gene was evaluated using PCR assay. The antimicrobial susceptibility of the isolates was assessed using DAD method. The lowest antimicrobial concentration preventing the visible growth was construed by MIC50. The antibiotic susceptibility and MBECs for the bacteria embedded in the biofilms were determined by XTT method.

    RESULTS

    The antimicrobials susceptibility test showed penicillin and ceftiofur to be less and more effective in vitro, respec-tively. The genotypic characterization showed that the highest and the lowest frequencies for icaD (75%) and fnbB (31.2%) genes, respectively. The biofilm formation was also characterized. The MBEC results for the bacterial biofilm showed resistance to ceftiofur in the biofilm state; however, these strains were susceptible to this agent in the planktonic state.

    CONCLUSIONS

    The biofilm formation is a significant virulence factor that was detected at a high rate. It is antibiotic-resistant and responsible for the subclinical bovine mastitis that does not respond to the routine treatments.In order to control the infection achieve the effective treatment, and prevent the emergence of antibiotic-resistant bacteria, it is necessary to isolate the causative agent and determine the antimicrobial susceptibility

    Keywords: Antibiotic resistance, Biofilm Forming, bovine mastitis, Staphylococcus aureus, Subclinical Mastitis
  • Ebrahim Hosseinabdai, Massoud Talebkhan Garoussi *, Ali Reza Khosravi, Faramarz Gharaghozloo, Babak Khorramian Toosi, Farhad Moosakhani Pages 155-165
    BACKGROUND

    Prototheca spp. belongs to the family Chlorellaceae and can cause mastitis in dairy cattle herds. Several Prototheca species could be isolated in different parts of the dairy herds.

    OBJECTIVES

    The objectives were to determine: (1) the investigation status of bulk milk tank Prototheca Spp prevalence in industrial dairy cattle herds in different area of Iran. And (2). To evaluate the fungal agent prevalence of bulk milk tank of dairy cattle herds in different seasons.

    METHODS

    Bulk milk tank for the presence of Prototheca and fungal agents from 165 industrial dairy cattle herds complexes were tested. The population of each herd was about 850–3500 Holstein dairy cows. The samples were taken from 32 cities and 16 provinces of Iran, respectively. In total, almost 66800 Holstein dairy cows were repre-sented. The population of lactating cows included about 25800. Samples were cultured on sabouraud glucose agar (SGA) medium with chloramphenicol (100 mg/L).

    RESULTS

    Only 8 (4.84%) out of 165 samples were isolated for Prototheca spp. It had been isolated in different seasons. They were 2, 4, 1, and 1 samples in spring, summer, autumn and winter, respectively. Candida, Fusarium, and Trichosporon spp. were isolated from 137, 2 and 1 samples, respectively. According to the obtained results, Prototheca and fungal agents are present in bulk milk tanks of industrial dairy cattle herds in different provinces of Iran.

    CONCLUSIONS

    It is concluded that exposure to Prototheca and different fungal agents could be common in the dairy cattle herds in Iran. The results are important as dairy cattle health and human sanitation hazar.

    Keywords: Bulk milk tank, Dairy cattle herds, fungi, Iran, Prototh
  • Ahmad Yousef, Hamid Ghasemzadeh-Nava *, Parviz Tajik, Vahid Akbarinejad, Armin Towhidi Pages 166-177
    BACKGROUND

    Epididymal sperm collection is allowed by using genetic material post-mortem or after orchiec-tomy from high-value animals or endangered species.

    OBJECTIVES

    The aim of this study was to improve the accessibility of the dog epididymal sperm cryopreserva-tion system based on the appropriate dose of lecithin.

    METHODS

    Epididymal sperm from castrated testes of mature healthy dogs in veterinary centers were collected and divided into six groups: G1: egg yolk 20% (control), G2: lecithin 0.4% (L0.4), G3: lecithin 0.8% (L0.8), G4: lecithin 1.2% (L1.2), G5: lecithin 1.6% (L1.6), and G6: lecithin 2% (L2). Evaluation of Spermatozoa was done before freezing by Motility test, Eosin- Nigrosin vital staining and Hypo-Osmotic Swelling Test (HOST) and after thawing by Computer Assisted Semen Analysis (CASA), HOST, Eosin-Nigrosin vital staining, Mitochondrial Membrane Potential (MMP) and Intracellular Reactive Oxygen Species (ROS).

    RESULTS

    In frozen samples, total motility and proportion of sperm with intact plasma membrane integrity based on the HOS test were lesser in all groups treated with different concentrations of lecithin than in the control group (P≤0.05). However, beat cross frequency (BCF) was higher in all groups treated with different concentrations of lecithin as compared with the control group (P≤0.05). Yet progressive motility, the proportion of live sperm based on the Eosin- Nigrosin test, VAP, VSL, VCL, STR, LIN, and ALH did not differ among various experimental groups (P>0.05). The proportion of sperm with morphological defects did not differ between fresh and frozen sam-ples and among various experimental groups (P>0.05). Mitochondrial membrane potential was greater in the control group than 0.4% lecithin group (P=0.026). The proportion of sperm positive for ROS was lesser in the control group than 0.4% lecithin group (P=0.049).

    Keywords: cryopreservation of epididymal sperm, Dog, Lecithin, mitochondrial membrane potential, Re-active oxygen spices
  • Mokarameh Poudineh Morref *, Mohammad Kazem Koohi, Mojtaba Alimolaei, Tara Emami, Jalal Hassan Pages 178-187
    BACKGROUND

    The high potential toxicity of epsilon toxin (Etx) produced by Clostridium perfringens (C. perfringens) type D, has made it the third most lethal clostridial toxin behind botulinum and tetanus, therefore, having a pure and concentrated Etx is very important.

    OBJECTIVES

    The aim of this study was to purify Etx as pure as possible with an applicable, cost-effective, multistep purification protocol with the lowest and shortest time.

    METHODS

    The purification of the Etx was carried out in multiple consecutive steps; ammonium sulfate precipi-tation, dialysis, size exclusion chromatography by G50, two concentration steps, and ultrafiltration. The Etx activity after different steps was evaluated by the minimum lethal dose (MLD) calculation, according to the standard oper-ating procedure. Toxin quantification was determined using Lowry technique, and its presence and specificity was tracked to identify pure Etx by SDS- PAGE and western blotting. Finally, the purity of Etx was evaluated by capil-lary electrophoresis.

    RESULTS

    The purified Etx formed a single band of about 32.9 kDa in SDS-PAGE and blotting. The pure Etx concentration was calculated to be 3.9 mg/ml and its MLD value was the dilution of 1/24000 after the ultrafiltration step. The presented purification processes to purify Etx resulted in ~ 87-fold concentration and 88.6% purity.

    CONCLUSIONS

    Due to this high Etx purity, the processes used in this study can provide the technical knowledge of toxin production in a larger industrial scale that can be used in development of clostridial toxoid vaccines, as well as quality control and/or diagnostic tests.

    Keywords: Clostridium perfringens, concentration, Epsilon toxin, High purity, purification
  • Negin Badi, Simin Fazelipour, Tahereh Naji, Mohammad Babaei *, Ali Kalantari Hesari Pages 188-201
    BACKGROUND

    Nanoparticles are popular carriers for gene therapy and drug delivery. Their low toxicity effects, as well as their ability to accumulate and enter mammalian cells, illustrate their importance.

    OBJECTIVES

    The aim of this experimental study was to investigate the effects of molybdenum trioxide nano-particles on liver structure and function.

    METHODS

    Thirty-five adult Wistar rats were studied and placed in five groups. The control group took any drug, the solvent group received normal saline, and groups 3, 4, and 5 received 50, 100, and 200 mg/kgBW molybdenum trioxide nanoparticles (MoO3 NPs), respectively, by intraperitoneal injection for 35 days. In the end, serum levels of AST, ALT, ALP, T3, T4, TSH, and VLDL were investigated. Moreover, liver tissue was evaluated in terms of morphometrical, histological, histochemical, and image analysis. The Hematoxylin-Eosin, Masson's Trichrome, and Periodic Acid Schiff staining methods were utilized for liver tissue evaluation.

    RESULTS

    The results showed that molybdenum trioxide nanoparticles significantly increased serum levels of the liver enzymes and thyroid hormones and decreased TSH in MoO3 NPs groups compared with control and solvent groups. Also, histomorphometric and histochemical evaluation and image analysis of liver tissue indicated adverse effects of MoO3 NPs on liver tissue. They showed that the accumulation of carbohydrates in hepatocytes was de-creased, and collagen fibers stained by Masson's Trichrome staining were increased in MoO3 NPs groups.

    CONCLUSIONS

    It can be concluded that nanoparticles such as MoO3 NPs affect and damage the histological structure of the hepatocytes. Also, MoO3 NPs can alter serum levels of liver enzymes by affecting and damaging hepatocytes.

    Keywords: histomorphometry, liver enzyme, Liver morphology, Molybdenum trioxide nanoparticle, thyroid hormone
  • Mohamad Naser Nazem *, Seyed Mohsen Sajjadiyan, Bahador Shojaei, Reza Kheirandish, Mohammad Hasanzadeh Pages 202-209

    The accessory hepatic lobe is an extremely rare anomaly reported in humans and animals. A large domed solid mass and two smaller masses were noticed during thorax dissection in a six-year-old mixed breed male dog with no previous history of the disease, which was fixed to be used in the anatomy hall. The masses were placed adjacent to the diaphragm, between the lung's right and left caudal lobs. The masses with a common thick vascular pedicle had pierced the diaphragm and run to the falciform ligament of the liver. Histological findings showed liver tissue and hepatocytes were arranged radially around the central vein. There were sinusoids between the hepatocyte plates, dilated as telangiectasia in some areas. The study of the pedicle revealed a normal elastic artery, normal vein, and normal biliary duct crossed to the falciform ligament in the abdomen. The macroscopic and microscopic findings revealed type I intrathoracic ectopic liver.

    Keywords: Diaphragm, Dog, Intrathoracic, Liver, Pedicle